Ideální recepty na cesty

Pokud na výletech nechcete být odkázaní na omezenou nabídku smažených jídel u stánků a raději si připravujete jídlo sami, máme pro vás kulinářské vychytávky, které se vám budou hodit. Ať už se chystáte pod stan do kempu, objevovat krásy Čech v půjčeném karavanu, anebo vyrážíte do apartmánu v Alpách či k moři, nechte se inspirovat našimi tipy na snadné pokrmy, které nezaberou moc času, ale nadchnou všechny strávníky.

Snadné recepty nejen do kempu

Na cestách nechce nikdo z nás trávit vařením příliš mnoho času. Proto je ideální zaměřit se na rychlé recepty, které nepotřebují příliš mnoho ingrediencí, ale přesto zachutnají celé rodině. I v omezených podmínkách lze připravit množství oblíbených receptů. Inspirujte se našimi nápady na rychlou a chutnou „polní“ kuchyni.

Jako hlavní potravinu jsme vybrali brambory. Jsou levné, přirozeně bezlepkové, skvěle vás zasytí a zároveň jsou bohaté na minerály, vitamíny, bílkoviny (včetně esenciálních aminokyselin) a jsou téměř bez tuku. Brambory na ohni navíc ve většině z nás vyvolávají krásné vzpomínky na dětství u táboráku. Pokud chcete podpořit lokální pěstitele a farmáře, dávejte vždy přednost bramborám z české produkce.


Pečené brambory

Tuto osvědčenou klasiku můžete připravit i na kempingovém vařiči.Za použití pánve s poklicí bude pokrm hotový v mžiku.

Suroviny na 2 porce

  • 600 g českých brambor
  • 2 polévkové lžíce oleje
  • 2 cibule
  • případně šunka nebo slanina
  • sůl a pepř

 

Postup

Brambory omyjte, oloupejte a nakrájejte na menší kostičky, cibuli nakrájejte najemno. Nakrájené brambory smažte na oleji, dokud lehce nezhnědnou – pak je promíchejte a smažte dalších 5 minut. Přidejte cibuli a slaninu, přikryjte poklicí a poté smažte ještě cca 5 minut. Dochuťte pepřem a solí a servírujte.