Inspirativní recepty z brambor:

Eintopf vydatná polévka se zeleninou

Ideální pokrmy na cesty jsou také ty, které se dají připravit v jednom hrnci – tzv. eintopf recepty.

 Suroviny na 4 porce

2 lžíce oleje

1 cibule

3 stroužky česneku

5 mrkví

6 českých brambor typu B

2 rajčata

1 plechovka sterilovaných fazolí

půl plechovky sterilované kukuřice

trocha zelených fazolek

sladká paprika, majoránka, sůl a pepř

800 ml zeleninového či hovězího vývaru

bobkový list na ozdobu

chléb jako příloha

 

Postup

Na oleji orestujte na větší kousky nasekanou cibuli a česnek. Přidejte kolečka oloupané mrkve a větší kousky brambor. Krátce orestujte, zasypte sladkou paprikou (může být i uzená), majoránkou, dochuťte solí a pepřem a zalijte vývarem. Duste asi 20 minut. Eintopf se nebojte průběžně podlévat vývarem. Brambory se tak budou dusit a rychleji změknou. Na závěr přidejte slité fazole, zelené fazolky, kukuřici a na kostičky nakrájená rajčata a povařte ještě 5 minut. Odstavte a můžete podávat s chlebem.

 



Eintopf vydatná polévka se zeleninou


Zpět na recepty

Modul: recepty