Inspirativní recepty z brambor:

Salát z pečených brambor s červenou cibulkou, hořčicí a zakysanou smetanou

České brambory 1 kg

Červená cibule 1 ks

Zakysaná smetana 250 g

Majonéza 100 g

Hrubozrnná hořčice dijon 2 lžíce

Petržel 2 lžíce

Jarní cibulka 1 ks

Tymián 5 větviček

Česnek 6 stroužků

Sůl, pepř

Olej

Postup

Omyté brambory rozkrojíme napůl. Poté je dáme do pekáče, osolíme, opepříme, přidáme nasekané lístky tymiánu a rozmačkané stroužky česneku. To vše zakápneme olivovým olejem a pečeme v troubě na 200 °C dozlatova. Vychladlé upečené brambory smícháme s majonézou, zakysanou smetanou, nasekanou jarní cibulkou, petrželí a hrubozrnnou hořčicí. Dle chuti dosolíme nebo opepříme, podávat můžeme samostatně, nebo jako přílohu k řízkům.



Salát z pečených brambor s červenou cibulkou, hořčicí a zakysanou smetanou


Zpět na recepty

Modul: recepty