Eintopf vydatná polévka se zeleninou

Ideální pokrmy na cesty jsou také ty, které se dají připravit v jednom hrnci – tzv. eintopf recepty.

Suroviny na 4 porce

  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 5 mrkví
  • 6 českých brambor typu B
  • 2 rajčata
  • 1 plechovka sterilovaných fazolí
  • půl plechovky sterilované kukuřice
  • trocha zelených fazolek
  • sladká paprika, majoránka, sůl a pepř
  • 800 ml zeleninového či hovězího vývaru
  • bobkový list na ozdobu
  • chléb jako příloha

 

Postup

Na oleji orestujte na větší kousky nasekanou cibuli a česnek. Přidejte kolečka oloupané mrkve a větší kousky brambor. Krátce orestujte, zasypte sladkou paprikou (může být i uzená), majoránkou, dochuťte solí a pepřem a zalijte vývarem. Duste asi 20 minut. Eintopf se nebojte průběžně podlévat vývarem. Brambory se tak budou dusit a rychleji změknou. Na závěr přidejte slité fazole, zelené fazolky, kukuřici a na kostičky nakrájená rajčata a povařte ještě 5 minut. Odstavte a můžete podávat s chlebem.