Salát z pečených brambor s červenou cibulkou, hořčicí a zakysanou smetanou

Recept

  • České brambory 1 kg
  • Červená cibule 1 ks
  • Zakysaná smetana 250 g
  • Majonéza 100 g
  • Hrubozrnná hořčice dijon 2 lžíce
  • Petržel 2 lžíce
  • Jarní cibulka 1 ks
  • Tymián 5 větviček
  • Česnek 6 stroužků
  • Sůl, pepř
  • Olej

Postup

Omyté brambory rozkrojíme napůl. Poté je dáme do pekáče, osolíme, opepříme, přidáme nasekané lístky tymiánu a rozmačkané stroužky česneku. To vše zakápneme olivovým olejem a pečeme v troubě na 200 °C dozlatova. Vychladlé upečené brambory smícháme s majonézou, zakysanou smetanou, nasekanou jarní cibulkou, petrželí a hrubozrnnou hořčicí. Dle chuti dosolíme nebo opepříme, podávat můžeme samostatně, nebo jako přílohu k řízkům.