Smažené bramborové lupínky s pečeným chorizem s čedarovou omáčkou, jalapeños papričkami a koriandrem

Recept

  • Brambory na pečení, nakrájené na plátky tenké 2 mm, cca 500 g
  • Chorizo 100 g
  • Kukuřice zrno 250 g
  • Jarní cibulka 2 ks
  • Červená cibule 3 ks
  • Čedarová omáčka 300 ml
  • Smetana 500 ml
  • Jalapeños papričky v nálevu ks
  • Koriandr 8 lžic
  • Olej

 

Postup

Bramborové plátky smažíme na 170 °C dozlatova, při smažení je potřeba plátky brambor otáčet. Usmažené lupínky necháme okapat na savém ubrousku. Chorizo nakrájíme na tenké nudličky, které zlehka opečeme na suché pánvi. Poté přidáme do pánve kukuřici a červenou cibuli nakrájenou na

tenké plátky. Na závěr přidáme jarní cibulku a lžíci másla a osolíme. Čedarovou omáčku v rendlíku naředíme smetanou, mlékem a trochou šťávy z jalapeños papriček. Usmažené lupínky zasypeme směsí z choriza a kukuřice, zalijeme čedarovou omáčkou a posypeme čerstvě krájeným koriandrem.