Teplý podzimní salát

Tento salát si oblíbíte k večeři. Nejvíce času strávíte krájením, pak už vše jen strčíte do trouby a budete se těšit na výbornou, teplou večeři plnou vitamínů. Použitím různých kombinací zeleniny vám vznikne hned několik druhů salátů. Záleží jen na vás, na který budete mít chuť.

45 minut 2 osoby 

Recept:

  • 1/2 řepy
  • 3 menší brambory
  • 1 mrkev
  • 1 petržel 
  • sůl  
  • olej 
  • 3 lžíce nakládané cizrny
  • 100 g rukoly 
  • 2 vejce
  • balzamikový ocet

Postup:

  1. Kořenovou zeleninu očistěte a nakrájejte na zhruba 3 cm kousky.
  2. Brambory můžete péct i ve slupce.
  3. Vložte na plech vyložený pečicím papírem.
  4. Bohatě pokapejte olivovým olejem a osolte.
  5. Pečete v předehřáté troubě přibližně 40 minut na 170°C.
  6. Zelenina by měla být "tak akorát" ani měkká ani syrová.
  7. Hotovou, opečenou zeleninu nechte lehce prochladnout, pak k ní vmíchejte rukolu a cizrnu.
  8. Hotový salát ochuťte balzamikovým octem a servírujte se zastřeným vejcem.

Tip: Do salátu můžete přidat i dýni nebo cuketu. K dalšímu dochucení se hodí i různé bylinky.