Kulajdu můžete díky její vydatnosti bez problému podávat i jako hlavní chod. Pokud navíc holdujete voňavému kopru, tento recept je pro vás to pravé!
Suroviny: 2 hrsti sušených lesních hub
sůl špetka kmínu 4 české brambory 100 ml smetany ke šlehání 2 polévkové lžíce pšeničné mouky zakysaná smetana nasekaný kopr 1 vejce ocet na dochucení
Postup: Houby nakrájíme na větší kousky, zalijeme zhruba litrem vody, osolíme a necháme povařit do změknutí. Přisypeme kmín a oloupané, nakrájené brambory. Vaříme asi čtvrt hodiny, dokud brambory nezměknou. Ve smetaně ke šlehání rozmícháme mouku, vlijeme do polévky a opět povaříme. Přidáme zakysanou smetanu a nasekaný kopr. Nakonec rozklepneme vejce, zlehka ho upustíme do polévky a zamícháme. Dochutíme solí, případně octem.