Bramborový salát s jablky

  • 1kg brambor 
  •  300 g kvašených okurek
  • 200 g cibule
  • 500 g jablek
  • svazek petrželky
  • svazek pažitky
  • bílý jogurt
  • lžíce zakysané smetany
  • ocet
  • slunečnicový olej
  • cukr
  • sůl, pepř

Brambory ve slupce uvaříme doměkka a necháme vychladnout. Následně je oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Oloupanou cibuli pokrájíme také na kostičky, stejně jako kvašené okurky a jablka zbavená jadřinců. Petrželku a pažitku nasekáme nadrobno. Z oleje, nálevu z okurek, octa, soli, pepře a cukru umícháme silnou zálivku. Jakmile máme v míse veškeré ingredience, promícháme. Nakonec přidáme jogurt a smetanu. Hotový salát necháme několik hodin odležet.

shutterstock-523891897.jpg