Cibulovo-bramborový salát s uzeným masem

  • 1 kg brambor
  • 4 červené cibule
  • 5 dcl vývaru
  • 0,5 kg uzeného masa
  • 1 lžíce octu
  • cukr, sůl, pepř na dochucení

 

První den večer si uvařte brambory ve slupce a nechte je vychladnout a oloupejte. Klidně až druhý den ráno je rozkrájejte na kolečka. Cibuli pokrájejte na tenké kostičky, lehce orestujte a podlijte hotovým vývarem. Dle chuti přilijte ocet, cukr, sůl a pepř. Vše společně povařte zhruba 30 minut, dokud cibule nezměkne. Vše pak vylejte do uvařených brambor a promíchejte. Přidejte na kostičky nakrájené uvařené uzené maso. Salát můžete podávat teplý i vychlazený. Báječně se hodí i jako vánoční salát ke kaprovi či řízkům.