Teplý podzimní salát
Tento salát si oblíbíte k večeři. Nejvíce času strávíte krájením, pak už vše jen strčíte do trouby a budete se těšit na výbornou, teplou večeři plnou vitamínů. Použitím různých kombinací zeleniny vám vznikne hned několik druhů salátů. Záleží jen na vás, na který budete mít chuť.
45 minut 2 osoby
Recept:
- 1/2 řepy
- 3 menší brambory
- 1 mrkev
- 1 petržel
- sůl
- olej
- 3 lžíce nakládané cizrny
- 100 g rukoly
- 2 vejce
- balzamikový ocet
Postup:
- Kořenovou zeleninu očistěte a nakrájejte na zhruba 3 cm kousky.
- Brambory můžete péct i ve slupce.
- Vložte na plech vyložený pečicím papírem.
- Bohatě pokapejte olivovým olejem a osolte.
- Pečete v předehřáté troubě přibližně 40 minut na 170°C.
- Zelenina by měla být "tak akorát" ani měkká ani syrová.
- Hotovou, opečenou zeleninu nechte lehce prochladnout, pak k ní vmíchejte rukolu a cizrnu.
- Hotový salát ochuťte balzamikovým octem a servírujte se zastřeným vejcem.
Tip: Do salátu můžete přidat i dýni nebo cuketu. K dalšímu dochucení se hodí i různé bylinky.