Pečené brambory s koprovým dipem

Potřebujete připravit rychlý a chutný snack pro nečekanou návštěvu? Zkuste náš recept!

Budete potřebovat:

  • 0,5 kg brambor
  • sůl
  • kapku olivového oleje
  • lžička grilovacího koření
  • kelímek zakysané smetany
  • lžíci dijónské hořčice
  • hrst čerstvého kopru
  • 2 stroužky česneku
  • sůl a pepř

Brambory očistěte, umyjte a nakrájejte na půlměsíčky. Vyskládejte je na pečicí papír, zakápněte olivovým olejem a posypte grilovacím kořením. Pečte dozlatova na 180 stupňů. Mezitím si připravte dip. Jednoduše v mističce smíchejte zakysanou smetanu, hořčici, přidejte rozmačkaný česnek, a nakonec nasekaný kopr. Dochuťte solí a pepřem a podávejte s křupavými brambůrky.